Wat is de zelfevaluatie vragenlijst ?

Waar dient deze vragenlijst voor?

De zelfevaluatievragenlijst bevat enkele vragen over de omstandigheden van uw reis en/of verblijf in het buitenland.

Op basis van uw antwoorden wordt automatisch een risicoscore berekend. Deze score maakt het mogelijk om de mate van besmettingsrisico in te schatten dat u tijdens uw reis en/of verblijf in het buitenland opgelopen heeft:

  • Als u terugkeert uit een rode zone en een lage score behaalt: u hebt geen risico genomen tijdens uw reis en / of uw verblijf in het buitenland, u hoeft zich niet in quarantaine te plaatsen, noch te laten testen op Covid-19
  • Zo niet, kom u terug uit een rode zone en moet u zich laten testen en in quarantaine gaan. U ontvangt een code (een combinatie van 16 cijfers en letters) waarmee u direct een Covid-19 test kan aanvragen in een staalafnameplaats. U wordt ook gevraagd om uzelf af te zonderen.
  • Komt u terug uit een oranje of groene zone en heeft u een hoge score, dan heeft u risico's genomen tijdens uw reis. Het is zeer belangrijk om uw sociale contacten te beperken, de hygiënemaatregelen te respecteren en een mondmasker te dragen gedurende 14 dagen na aankomst in België. Gedurende deze tijd is het ook belangrijk om uw symptomen op te volgen en contact op te nemen met uw huisarts als u koorts of andere symptomen van COVID-19 vertoont, met vermelding van uw reisgeschiedenis.

Hoe vul ik de vragenlijst goed in?

Om de juiste beoordeling te krijgen, is het erg belangrijk dat u de vragen eerlijk beantwoordt.

Wat gebeurt er met de gegevens die in de vragenlijst zijn ingevuld?

Uw antwoorden worden alleen gebruikt om een algemene risicoscore te berekenen en worden niet opgeslagen.

Als u een test krijgt voorgeschreven, worden alleen de gegevens gebruikt die nodig zijn voor de staalafname (rijksregisternummer en contactgegevens).